Verhalen uit het archief

We zijn altijd op zoek naar verhalen om te vertellen zodat mensen zien hoeveel er bij het RAR te vinden is. Noem een woord en we kunnen er iets over vinden. De afgelopen maanden vertelden we onder andere de volgende verhalen.

Op 1 juli was het de 100ste internationale dag van de coöperaties. Daarom visten we in onze archieven naar stukken over Tielse coöperaties. Met als resultaat een stuk over Vooruitgang zij ons Doel, Gustaaf Adolf en de Sint Josephstichting.

 

We maakten de vlogreeks De Geboorde van Nederland af met vlogs over Heerewaarden (dorp tussen twee forten), rampen in Buren, de Spanjaardsdijk en het beleg van Zaltbommel. Je bekijkt ze allemaal op ons YouTube-kanaal. In november en december volgen nog een vlog over de Maatschappij van Weldadigheid (wist je dat de oprichter is geboren in Herwijnen?) en over Veldnamen.

 

Op 25 juni was het precies 55 jaar geleden dat er een windhoos over Tricht trok. Deze liet een spoor van vernieling achter, doodde 5 mensen en verwondde tientallen. In de archieven zijn veel verslagen, foto’s, krantenartikels en nog veel meer te vinden over deze ramp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *