Gekregen en gevonden

Toepasselijke aanwinst op de Dag van de Leraar: leerplannen uit de jaren 30 voor openbare lagere scholen in Lienden, Ommeren en Ingen.

Uit Nieuw-Zeeland ontvingen we een plakboek vol krantenknipsels, foto’s en meer van toneel- en muziekclub Jan Pierewiet uit Wadenoijen. Een mooi beeld van een actieve vereniging in de jaren 50-60. Opgericht door Carla Nijhoff, geschonken door haar zoon Hugo.

Het Ambtmanhuis (1525) in Tiel is als laatste door de familie Tydeman bewoond. Het bood zeker 2 keer onderdak aan koninklijk bezoek: Willem III (1861) en prins Hendrik (1914). In dit ontvangstboek zie je zijn handtekening met erboven die van een Belgische vluchteling.

In 1803 waren de signalementen van gezochte personen een beetje anders dan nu. Afkomstig uit het archief van de gerechtsbank van de stad Zaltbommel.

Gevonden bij het inventariseren: een prachtige aankondiging/voorinschrijving voor het boek Onze Schutter-Vendels en Schutterijen uit 1909. Toen te koop voor 15 gulden, nu bij antiquariaten voor een heel stuk meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *