Dat is klaar!

Culemborgse registers van vonnissen in criminele en civiele rechtszaken 1555-1810. Hier wordt een 17-jarig dienstmeisje veroordeeld tot 10 jaar tuchthuis en verbanning voor de diefstal van katoen, sokken en meer waarvoor het 17-jarige dienstmeisje 10 jaar tuchthuis krijgt.

 Afbeelding

De akten van magescheid 1590-1811 van graafschap Buren zaten in één dik pak. Nu zijn ze gesplitst, afzonderlijk beschreven en allemaal online in te zien

Magescheid is een boedelverdeling tussen verwanten (‘magen’).

Afbeelding

Naast heel veel dossiers voor Scanning on Demand is er een hele lijst stukken voor projecten in Bommelerwaard, Tiel, Culemborg en Lienden gedigitaliseerd.

Alle 1,3 miljoen namen uit de bevolkingsregisters zijn geïndexeerd! Met dank aan al onze fantastische vrijwilligers.

 

Afbeelding

We zijn klaar! Alle militieregisters uit ons werkgebied (Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe en Zaltbommel) staan online. In het najaar starten we met de indexering van de registers, zodat ze volgend jaar op naam doorzoekbaar zijn!

 

brief bij bouwaanvraag houten brug culemborgtekening bij bouwaanvraag houten brug culemborg

Alle 9500 Culemborgse bouwvergunningen van 1902 tot 1998 zijn nu digitaal beschikbaar. Incl. ca. 500 dossiers van voor 1902 (invoering Woningwet). Met soms prachtige tekeningen, zoals in de aanvraag voor de bouw van een brug door bakker Smits (1868).  

Afbeelding

Alle stadsrekeningen van Culemborg (1374–1810) zijn vanaf nu online te zien: 229 inventarisnummers. Een belangrijke bron voor Culemborgse historie! Er zitten zelfs 14e en 15e eeuwse stadsrekeningen bij. En een transcriptie van de oudste stadsrekening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *