Overige projecten


Archief familie Dresselhuys
De heer Dresselhuys inventariseert het familiearchief van de familie Dresselhuys. Leden van de familie bezaten vroeger in Culemborg meerdere sigarenfabrieken. De sigarenfabrieken waren Culemborg belangrijke werkgevers. Het archief kwam binnen in een imposante metalen kist, mooi maar niet zo goed voor de stukken! Door de stukken te beschrijven en te verpakken worden ze toegankelijk voor onderzoek.

Door: Wébé Dresselhuys


Ontsluiting artikelen dhr. Van Heiningen
In de jaren negentig verschenen er in Dagblad De Gelderlander artikelen over de geschiedenis van Tiel van wijlen Huub van Heiningen. Deze artikelen bevatten op veel onderwerpen meer informatie dan het later verschenen boek onder dezelfde titel. De artikelen vormen een belangrijk uitgangspunt voor verder onderzoek en verdienen daarom een goede ontsluiting. Een van de vrijwilligers is met veel plezier bezig om deze artikelen op onderwerp (straat, pand, namen, termen ) te ontsluiten

Door: Bert-Jan Akse


Beschrijven van diverse fotocollecties
Onder andere foto’s van de collectie van Maatschappij de Betuwe en foto’s van Tiel worden voorzien van een uitgebreide beschrijving. Binnenkort zijn ook foto’s van Culemborg aan de beurt.

Door: Johan Romijn, Hennie de Wit, Wébé Dresselhuys, Gerrit Overdijk


Nader ontsluiten van bibliotheek- en documentatiecollecties
Er worden nu bijvoorbeeld dubbele exemplaren uit de bibliotheek van het Streekarchief Bommelerwaard gehaald.

Door: Jan van Veenendaal


Reacties zijn gesloten.