Bezigheden van Gerrit tijdens de lockdown

Wat het archief betreft ben ik thuis bezig met geboorte-aktes van de gemeente Herwijnen. Af en toe werk ik er aan, thuis is dat lastiger dan bij het RAR. Mijn bureaustoel is stuk, en een gewone stoel is ongemakkelijk. Gelukkig komt rond half december een nieuwe stoel.

Ik ben mijn eigen kwartierstaat met behulp van genealogie online aan het updaten, vooral Middeleeuwse geslachten. Wel aardig daar naar te kijken, maar het is wel heel erg ver weg. Je ziet dan wel dat er miljoenen mensen nodig waren om mijn bestaan mogelijk te maken. Rare gedachte dat de wereld er heel anders uit had gezien, als een van die personen andere keuzes had gemaakt.

Ik probeer twee keer in de week een wandeling te maken, in het weekend vaak met mijn oudste zoon, meestal tussen de 15 en 20 km; klompenpaden, trage tochten en talloze andere routes zorgen ervoor dat je op plekken komt die je nog niet kende.

Door de weeks loop ik dan in mijn eentje een route of met mijn vrouw een kilometer of vijf.

Ik mis wel de gezelligheid van georganiseerde tochten en het terras dat je onderweg even meepikt. Een aantal maanden kon dat wel, maar nu helaas niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *